Dat zal je maar gebeuren!

Stagelopen in het buitenland. Een heerlijke zorgeloze tijd, waar je de rest van je leven nog vaak en met veel plezier aan terug denkt. Tenminste, dat is wel de bedoeling. Helaas hadden deze stagiaires hun stage net niet helemaal goed voorbereid. Maar dat gaat jou niet gebeuren toch?!

Stage lopen in het buitenland

Kevin op stage in Spanje

Kevin liep stage bij een hotel aan de Spaanse kust vlak bij Marbella. Een werkelijk waar idyllische en zonovergoten plek. Op loopafstand huurde hij een eenvoudige kamer. Er stond een bed, een kast en er was een gezamenlijke douche. Dit was prima voor Kevin. Want als hij niet werkte in het hotel, was hij te vinden op het strand. De kamer was er eigenlijk alleen om ‘s nachts even te slapen, om zo de volgende dag weer fris en fruitig aan een nieuwe stagedag te beginnen. 

Maar toen hij terug kwam van een dagje strand stonden er letterlijk alleen nog maar een bed en een kast. Zijn bagage was door een onaangekondigde gast zonder pardon meegenomen. Stond hij daar met alleen een zwembroek, zijn mobiele telefoon en een handdoek onder zijn arm. En dat was niet de enige tegenslag. Toen Kevin zijn verzekeraar sprak, moest die hem teleurstellen. Zijn reisverzekering was niet toereikend voor tijdens zijn stage: hij had een stageverzekering af moeten sluiten. Nu stond hij niet alleen met een zwembroek en een handdoek, maar ook nog eens met een lege portemonnee.

Linde’s stage in Curaçao

Na drie maanden stage lopen en wennen aan het leven in Curaçao begon Linde zich eindelijk thuis te voelen. Ze had leuke collega’s en maakte dagelijks een praatje met winkeliers in de straat. Ook trakteerde ze zichzelf 2 keer per week op een warme lunch bij haar favoriete kraampje op de hoek. Eindeloze keuzes aan allerlei fantastische exotische gerechten als hete kip, vis en moksi meti. Linde vond het heerlijk.

Haar wekelijkse uitjes lijken misschien volkomen onschuldig, maar de kip was dat zeker niet. De vrolijke verkoper was meer bezig met het dagelijkse praatje dan met het braden van zijn gevogelte. Dit leidde ertoe dat Linde, na een smakelijk bordje van haar lievelingsgerecht, op bed lag met flinke koorts en buikkramp. Voor de zekerheid heeft ze toch maar een bezoekje gebracht aan de dokter. Tot haar opluchting kwam deze met de mededeling dat ze vanzelf weer beter zou worden. Dat viel weer mee! Maar wat niet meeviel was de rekening van het doktersbezoek die ze meekreeg naar huis. Die ze overigens zelf mocht betalen, want haar reisverzekering was niet van toepassing tijdens haar stage.

Rob loopt stage in Amerika

Rob had het goed voor elkaar. Via een Amerikaan die hij op social media had leren kennen kon hij een ongelofelijk mooie stageplaats regelen bij een financiële dienstverlener. Dagelijks ging hij met de metro naar Wall Street. Het was als een lang gekoesterde droom die eindelijk uitkwam. Rob’s plan was namelijk ook om de grote oversteek te maken en deze stage was de perfecte opstap naar zijn nieuwe leven in de USA. 

Maar op een donderdagmiddag werd Rob gebeld of hij terug kon komen naar Nederland. De verplegers van het verpleeghuis waar zijn opa woonde, hadden helaas slecht nieuws gebracht. Rob kocht een retourticket naar zijn ouders en woonde een onvergetelijke herdenkingsmis van zijn opa bij. Na een aantal dagen was het weer tijd om terug te keren naar de USA. Hij voelde zich gemotiveerd: zijn opa had een fantastisch leven mogen leidden, en nu was het aan hem om in het leven net zo te slagen als zijn opa. Maar wat minder geslaagd was, was zijn reisverzekering. Deze wilde zijn retour naar Nederland niet vergoeden. Daar had hij een stageverzekering voor af moeten sluiten.