Stageverzekering buitenland

Een stageverzekering buitenland afsluiten is essentieel wanneer je stage loopt in het buitenland. De dekking van je doorlopende reisverzekering vervalt namelijk geheel of gedeeltelijk. Dus hoe zit het dan met je ziektekosten? Aansprakelijkheid? Ongevallen? En alle bijkomende kosten? Op deze pagina gaan we dit en nog veel meer de revue laten passeren zodat jij zorgeloos op stage kunt. Uiteraard volledig gedekt door een goede stageverzekering buitenland.

Jouw zorgverzekering bij een stage buitenland

Middels de verplichte Nederlandse basisverzekering zijn kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland gedekt. Maar let op, voor maximaal het bedrag dat de zorg in Nederland kost.

Geen dekking bij langere en / of betaalde buitenland stage

Ga je op stage in het buitenland is de kans groot dat de zorgkosten daar flink hoger zijn dan in Nederland. Maar wanneer je voor langer dan één jaar naar het buitenland gaat, of wanneer je een stagevergoeding ontvangt biedt de basiszorgverzekering geen dekking. De enige oplossing is dan een stageverzekering.

Primaire ziektekosten tijdens jouw buitenland stage

Dekt jouw ziektekostenverzekering eventuele ziektekosten in het buitenland? Kijk dan wel echt even goed of er dekking is in het land van jouw stage. En, of deze dekking ook geldt bij een betaalde of onbetaalde stage. Want tijdens je stage gelden er voor je lopende verzekering soms weer hele andere regels.

Neem geen risico en laat ons kosteloos jouw ziektekostenpolis checken

Het is dus belangrijk dat je dit even goed uitzoekt. Dit kan een lastig en tijdrovend klusje zijn, daarom doen wij dit graag voor je. En we doen het ook nog eens helemaal gratis. Echt even doen dus.

Secundaire ziektekosten tijdens je stage in het buitenland

Wanneer je ontdekt dat jouw zorgverzekering eventuele ziektekosten tijdens stage niet vergoed zul je je aanvullend moeten verzekeren. Een stage verzekering biedt hier de uitkomst. Want met zo’n stageverzekering ben je meteen verzekerd voor een hoop andere belangrijke zaken. En dat scheelt je uiteindelijk gewoon veel tijd, geld en gedoe.

Buitengewone kosten & stage buitenland

Terwijl jij lekker zorgeloos stage loopt in het buitenland kan er in Nederland van alles gebeuren. In sommige gevallen is het dan nodig dat je je stage eerder of tijdelijk moet afbreken om onverwacht naar Nederland af te reizen. Geen nood, de buitengewone kosten dekking in jouw stageverzekering stelt je hierbij geheel schadeloos.

Aansprakelijkheidsverzekering tijdens
stage buitenland

In Nederland dekt je aansprakelijkheids- verzekering keurig eventuele schade die je onbedoeld aanricht aan mensen of goederen. Maar deze dekking reist niet vanzelfsprekend met je mee naar het buitenland wanneer je daar op stage bent.

De oplossing is gewoon even je polis geheel kosteloos door ons laten checken. Dan weet jij altijd hoe je ervoor staat.                       

Zaken om te controleren m.b.t. aansprakelijkheidsverzekering :

Zaken om te controleren m.b.t. aansprakelijkheids-verzekering :

N
Heb je een aansprakelijkheidsverzekering op je eigen naam? Of sta je misschien nog bij je ouders op de polis?
N
Is op één van deze polissen jouw aansprakelijkheid in het buitenland gedekt?
N

Heeft de school een collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten?

Stage in buitenland en je rechtsbijstand- verzekering

Je moet er niet aan denken, maar tijdens je stage in het buitenland kun je te maken krijgen met een conflict. Wanneer je hierdoor juridische kosten moet maken staat SRK (Stichting SchadeRegelingsKantoor voor Rechtsbijstandverzekering) je dan bij. Ook worden de kosten, afhankelijk van het totaalbedrag, in zijn geheel of gedeeltelijk vergoed

Annuleringsverzekering belangrijk voor je stage?

Dat zal je maar gebeuren. Is het eindelijk zo ver, je gaat op stage naar het buitenland. Maar er is iets gebeurd waardoor dit langverwachte avontuur niet door kan gaan. Wil je ervan verzekerd zijn dat je je reeds gemaakte kosten toch vergoed krijgt, is een goede annuleringsverzekering een absolute must.

Hoe is je bagage verzekerd op je stage?

Camera’s, laptops en telefoons worden vaak gestolen tijdens stage. Niet handig, want juist dit zijn de dingen die onmisbaar zijn om je stage succesvol af te ronden. Het is dus fijn om te weten dat deze spullen gewoon verzekerd zijn. Net als je sieraden, muziekinstrumenten, sportspullen, zonnebril, paspoort en dergelijke.